ONTWERP ONDERZOEK
''De Blauwe Speeltuin''

Uit eerdere gesprekken met Dion van den Broek en een wijkbewoonster heeft Tom Onrust het initiatief genomen een ontwerp-onderzoek te starten voor de verdere invulling van de Blauwe Speeltuin. Deze speeltuin bestaat uit een skatepark, een basketbalveld en een kinderspeeltuin. Binnen het onderzoek maakt Tom meerdere ontwerpen op basis van de behoeftes van de jeugd in deze wijk. Hierbij draait het voornamelijk om het skatepark.

 

Eerder dit jaar is er een speeltuin gerealiseerd, die voor de jongeren in de wijk zijn gecreëerd. Binnen het onderzoek met de doelgroep zal Tom Onrust verschillende ontwerpvoorstellen maken. Uit deze verschillende voorstellen mag de doelgroep zelf het uiteindelijke ontwerp kiezen. Dit gehele proces zal uitgewerkt worden tot een magazine. Hierin worden alle voorstellen gepresenteerd met daarbij de stemuitslagen en verschillende reacties van de doelgroep. Dit magazine kan voor volgende plannen in de wijk gebruikt worden. Het (kunst)object zal het uitgekozen ontwerp zijn van de doelgroep met het inhoudelijke onderwerp tijd.

 

Waarom tijd ?

Eerder is er gevraagd aan meerdere scholieren en jongeren in de wijk wat zij graag willen hebben op het speelveld. Er werd direct geroepen; ‘’een klok in de wijk!’’. Waarom een klok?  werd hierin gevraagd. Velen van hen hebben blijkbaar geen telefoon bij zich als ze gaan spelen en om deze reden weten ze vaak niet wanneer ze naar huis moeten voor het avond eten. Tom zal dit concept van de klok en het inhoudelijke onderwerp ‘tijd’ verder uitwerken in het magazine.

RLxStudioOnrust_Skate_0013.jpg
RLxStudioOnrust_Skate_0034.jpg

Dit onderzoek wordt gefinancierd door:

Fotografie : Rob Lipsius 

Geef je mening!

Vul het formulier in als je zelf nog geen reactie hebt kunnen geven over het ontwerp. Heb je nog niet mee gedaan aan de enquete gelieven dan ook je behoeftes te omschrijven in de laatste kolom. 

Heb je iets over het ontwerp te zeggen?
Heb je eerder al gestemd op een van de ontwerpen?

Bedankt voor de inzending!