BRABANTPARK

Een speelse invulling van een verlaten basketbalveld. Het lijnenspel van de vloer moet leiden tot nieuwe mogelijke spellen bedacht door de mensen uit de wijk zelf. De kleuren zijn afkomstig van de architectuur in de omgeving en nodigen de bezoeker uit mee te doen met het spel. 

HET BLAUWE ROODBORSTJE

De voorwerpen vertellen individueel het verhaal van een buurtbewoner. Door ze te combineren hebben de kunstenaars, op beeldende wijze, nieuwe verbanden gelegd tussen omwonenden.

 

Zo kan een Curaçaos kookgerei genaamd ‘pali funchi’ in samenspel met een kinderboek opeens lijken op een vogelhuisje. Of een Pokemon bal en een raceauto die samen een olifant worden.

 

Op deze manier hebben Tom en Wouter ervoor gekozen de muurschilderingen niet enkel voor de wijk maar juist mét de wijk te maken.

 

 “De muurschilderingen tonen verbintenis, en dat maakt het een wijk waar verschillende generaties onderdeel van kunnen zijn. Waar leeftijd, achtergrond en afkomst geen meerwaarde heeft. Waar ruimte is voor mensgerichtheid. Dit hebben Tom en Wouter tot in detail gerealiseerd en doen ze een beroep op je verbeelding.” Aldus 

buurtbewoner Doré.

20210509_Tom&Wouter_0419.jpg
RLxTom&Wouter_Onthulling_0290-HDR.jpg
RLxTom&Wouter_Onthulling_0230 (1).jpg

HET KOMT ALLEMAAL WEL GOED, ZO NIET DAN TOCH.

Omtrent de moeilijke tijd rondom het corona virus (covid 19) ben ik gevraagd door Blind Walls Gallery een muurschildering te maken om alle zorgverleners, thuiszitters en ondernemers van Breda een hart onder de riem te steken. In samenwerking met Wouter van der Giessen is er een ontwerp uit gekomen met de tekst; ‘’Het komt allemaal wel goed zo niet dan toch’’.  Deze gemoedelijke woorden kreeg wouter in zijn jeugd mee vanuit zijn ouderlijk huis en zijn voor hem tot de dag van vandaag een houd vast gebleven in moeilijke tijden.

De tekst is afgebeeld en vormgegeven op verschillende bekende zeepflesjes uit deze tijd zonder hun oorspronkelijk etiket.  De vormen van de zeepflesjes zijn bedoeld om deze periode vast te leggen d.m.v. de producten die niet alleen kenmerkend zijn voor het jaar 2020, maar ook zeer belangrijk zijn om de verspreiding van het virus in te dammen.

De uitstraling van de ouderwetse vintage schilderingen van de winkelproducten refereert naar de geschiedenis van het pand.

De Lunet werd in de jaren 60 gebouwd en was misschien wel de eerste concept supermarkt van Nederland (de Nettomarkt). In de jaren 80 werd het pand omgedoopt tot ‘Winkelcentrum de Lunet’. Het was een uniek project in die tijd: food en non-food producten onder éen dak. 

BREDA - 'Het komt allemaal wel goed, zo niet dan toch.' Negen kleurrijke zeepdispensers met de negen bemoedigende woordjes fleuren winkelcentrum De Lunet op. Enerzijds als herinnering aan vervlogen tijden, toen De Lunet nog een hotspot voor het winkelend publiek was. Anderzijds als verwijzing naar het huidige coronatijdperk. (BN de Stem)

2020-tom-onrust--wouter-van-der-giessen_
2020-tom-onrust--wouter-van-der-giessen_
2020-tom-onrust--wouter-van-der-giessen_

De Havik van Roosendaal 

Voorbijgangers kijken verbaasd op. Op de blinde muur op de kop van de Markt, tegenover de Kadetunnel, verschijnt in de loop van het weekend een reusachtige havik. Op de angstig hoge steiger zijn kunstenaar Tom Onrust (22) en zijn vrienden, met het ontwerp in de hand, zaterdag en zondag met rollers en spuitbussen bezig om de contouren van de roofvogel uit te zetten en vervolgens in te vullen. (BN de Stem) 

DSC_0008.JPG
IMG_7699.JPG